Zo verfraai je je bureau met de Snoerboer Computerkabel

< Terug naar overzicht

Zo verfraai je je bureau met de Snoerboer Computerkabel

Zó verfraai je je bureau met de Snoerboer Computerkabel

Lelijke kabels? Snoerboer niet gezien. Mooie lampen vragen om een mooie afwerking. Daar weten wij alles van. Inmiddels telt onze collectie al 175 snoeren, maar rest er nog één de kop opstekend snoerprobleem. Wat dat probleem is? Nieuw kantoor, lekkere koffie, blije koppies, hippe lampen met nog hippere snoeren.. á-lles klopt, zo lijkt het tenminste. Totdat je die afgrijselijke wirwar aan kabels achter je beeldscherm en onder je bureau ziet. Dat kan écht niet.


Tja, wat doe je eraan? Wij weten het wel!

Je snoerspaghetti wegwerken in een kabelgoot of een kabelbox is een goede eerste stap. Veel gezelliger of mooier wordt het er dan alleen niet op. Daarom hebben we nu de kleurrijke gestoffeerde computerkabels. Verfraai je bureau, je kantoor en je kassascherm (wie heeft dat nou niet thuis) met computerkabels in een kleur naar keuze. Match hem met de kleur van je muur, je huisstijl of je lampsnoeren. Ons credo blijft immers hetzelfde: met Snoerboer ben jíj de designer.


Zo monteer je helemaal zelf je computersnoer

Dat een computersnoer een ander doel heeft dan een lampsnoer, dat is duidelijk. Het monteren is echter net zo simpel als het monteren van je eigen lamp. In 3 stappen is jouw kekke computersnoer klaar voor gebruik.

Stap 1 – Kies en strip je snoer

Kies een driepolig snoer waar je blij van wordt en bepaal de lengte. Driepolig snoer bestaat naast de blauwe en bruine draad (die een tweepolig snoer ook heeft) een extra draad die geel-groen van kleur is. Simpel gezegd dienen ze hiervoor:

  • De blauwe draad (nuldraad) voert de stroom af
  • De bruine draad (fasedraad) voert de stroom aan
  • De geel-groene draad (aardedraad) voert spanning af bij kortsluiting

Nog simpeler gezegd zorgt de aardedraad voor extra veiligheid en is het daarom prima geschikt als stroomtoevoer voor je monitor, TV of je computer. Voor de hypernieuwsgierigen die meer over aarden willen leren, lees hier meer over in onze blog Aarden, wat is dat nu precies? Laat je niet van de wijs brengen, wij hebben het hier natuurlijk niet over jezelf vinden, maar over elektriciteit.:-)

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

Strip je snoer

Strippen betekent dat je je snoer gaat ontleden zodat de blauwe, bruine en geel-groene draad zichtbaar zijn. Je plakt eerst plakband rondom je snoer, zo'n drie centimeter vanaf het uiteinde van je snoer. Vervolgens knip je (héél voorzichtig) rondom het snoer de kunststof mantel van de kabel door. Schuif de losgeraakte kunststof mantel vervolgens eraf zodat de bruine, blauwe en geel-groene kabels zichtbaar worden.

Strip dan een centimeter van het einde van de bruine, blauwe en geel-groene draden waardoor de koperdraden zichtbaar worden. Doe dit ook weer heel voorzichtig zodat je de koperdraadjes niet beschadigt.

Doe hetzelfde met de andere kant van je snoer.


Stap 2 - Bevestig de stekker

We raden je aan de stekker te kiezen die we hieronder gebruiken. Dit is een haakse stekker, geaard en met tule. Hiermee is je driepolige snoer perfect afgewerkt én veilig voor gebruik. We hebben hier de witte variant gebruikt, maar je kan ‘m ook in het zwart krijgen.

Wat je doet: je opent de stekker en zet de draden van je snoer vast zoals hieronder afgebeeld. Blauw links, bruin rechts (of andersom) en de geel-groene altijd in het midden. Dit is dus die aardedraad die ervoor zorgt dat de spanning in geval van een apparaatstoring weg kan vloeien in de aarde in plaats van naar jou. Super veilig dus.

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

Zitten alle koperen eindjes stevig vastgeschroefd? Mooi. Dan is het tijd om de stekker weer dicht te schroeven. Next!


Stap 3 – Bevestig de C13-connector

Wat je in de vorige stap met de normale stekker hebt gedaan, dat doe je nu ook met je C13-connector: het uiteinde dat past in je monitor, TV of computer. Ook hier gaat je aardedraad in het midden van de connector.

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

Zodra alles stevig gemonteerd is, kun je trots zijn op jezelf, want hij is af!


Pak jouw computersnoer erbij en verfraai je bureau!

Het moment van de waarheid is dáár: pak jouw zelfgemaakte computersnoer erbij en zorg dat je de achterkant van je beeldscherm of een ander apparaat goed kan zien. Steek je C13-connector in de daarvoor bestemde input en steek de stekker in het stopcontact.

Als je alle stappen zorgvuldig hebt doorlopen moet jouw computersnoer nu gewoon doen wat je verwacht dat hij doet: stroom leveren. En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jouw werkplek nu helemaal de blits is!

Laat je ons zien wat je resultaat is? #snoerboer @snoerboer. Wie weet zie je jouw doe-het-zelf-creatie voorbij komen op onze social media!


Shop hier je computerkabel onderdelen >

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

2 mei 2019