Verlichtingtrends najaar 2017

< Terug naar overzicht

 Verlichtingtrends najaar 2017  

Het is je vast niet ontgaan, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Zachtjes aan vallen de eerste bladeren van de bomen, mistige ochtenden zijn eerder regelmaat dan uitzondering en het is nog maar een kwestie van tijd voordat je struikelt over de pompoenen. Levensgevaarlijk dus, buiten. Speel daarom op safe en maak het binnen extra gezellig. En hoe doe je dat beter dan met een snoer in dezelfde kleur als de bank? Of een fitting die matcht bij je nieuwe bestek (ja, écht!)? Wij voorspellen wat trends voor het komende najaar.

TREND 1 - Groter is niet altijd beter, maar nu wel.

Yes, elegantie en subtiliteit is verleden tijd, je mag uitpakken dit najaar! Wij roepen het al jaren en we zijn blij dat er nu gehoor aan wordt gegeven: laat je verlichting opvallen. Zo heeft het Britse merk Tala een heel bijzondere lamp ontwikkeld (waarmee je ook nog eens wat terug doet voor de wereld): Vonoroi II. Maar ook van eigen bodem hebben we een heel fraaie collectie die menig interieur van extra glans voorziet. Het Nederlandse lampenmerk Calex heeft namelijk een serie ledlampen die allemaal lekker buiten proportioneel groot zijn. Het zal je dan ook niet verrassen dat ze 'Giants' zijn genoemd. Deze Giants zijn dimbaar en voorzien van goudkleurig glas wat goed is voor sfeerlicht. Het enige waar je even rekening mee moet houden is dat de lampen een E40-fitting hebben. Geheel in lijn met deze trend is dit een héél grote fitting en daar hebben wij wat op, namelijk deze messing E40-lamphouder. Om deze lampen toch in een normale E27-fitting te draaien, kan je het best gebruik maken van een verloopstuk.

Dus wat gaan we doen dit najaar? Opvallen, precies.


TREND 2 - Maak de blits met neonkleuren. 

Zet de playlist “80s smash hits” maar vast aan op Spotify, want wie denkt dat fluoriserend uit is heeft het mooi mis. We hebben namelijk opgemerkt dat zand- en aardetinten tegenwoordig sterk aanwezig zijn in interieurs. Maar net zoals licht niet zonder donker kan bestaan, kunnen deze aardse tinten niet zonder felle, kleurrijke accenten bestaan. Een typisch geval van tegenpolen die elkaar versterken. Dus kom maar op met die strijkijzersnoeren in neonkleuren boven de eettafel, naast je bed of in he trapgat. 

Wij doen onze duim omhoog voor deze trend. 

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

TREND 3 - Scandinavië is zo'n mooi land met zulke mooie producten

Natuurlijk weten we dat Scandinavië geen land is, maar mooi is het daar wel. En producten van Scandinavische makelij doen niet onder voor het landschap en dus staat Scandinavisch design ook op het trendlijstje van dit jaar. Zo is daar onze favoriet aller tijden: de CableCup. Nu we onze verlichting graag groter en grootser maken, hoort daar natuurlijk ook een plafondkap op formaat bij. Deze strakke designkap zet de puntjes op de i. En wij durven te wedden dat jij nog nooit zó blij bent geweest met je plafond.

Dan willen we het ook graag hebben over de donskappen van VITA (van echte ganzenveren, zielig, maar ze zijn lief behandeld - echt) en de marmeren collectie van Nordlux. Beide zijn uitmuntend en kunnen dit najaar gewoon niet ontbreken in je woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, studeerkamer of hal.

Zie jij ook najaarstrends in verlichting? 

Laat het ons weten! We vinden het superleuk om met jou na te denken over de vernieuwing van ons assortiment. Dus ken je een gaaf merk dat wij echt MOETEN verkopen, bel ons of mail ons! Dat waarderen we.

03 oktober 2017