Stekkers

Zoek je een stekker? We hebben in ons assortiment allerlei soorten stekkers waaronder eurostekkers, reisstekkers, geaarde stekkers, haakse stekkers zwarte stekkers en gekleurde stekkers.

Zoek je een stekker? We hebben in ons assortiment allerlei soorten stekkers waaronder eurostekkers, reisstekkers, geaarde stekkers, haakse stekkers zwarte stekkers en gekleurde stekkers. meer lezen »
Venster sluiten

Zoek je een stekker? We hebben in ons assortiment allerlei soorten stekkers waaronder eurostekkers, reisstekkers, geaarde stekkers, haakse stekkers zwarte stekkers en gekleurde stekkers.

Stekkers

Met een stekker sluit je jouw lamp of elektrisch apparaat aan op een stopcontact of wandcontactdoos. Stekkers zijn dus letterlijk onlosmakelijk verbonden met apparaten en daarom bestaan er zoveel verschillende soorten! Erg belangrijk dus om de juiste stekker te bestellen. Gelukkig zijn deze er in diverse vormen en maten. Bijvoorbeeld de klassieke stekker, die met zijn handige vorm gemakkelijk te hanteren is. Of een snoer met stekker! Heb je weinig ruimte op de plek waar de stekker in het stopcontact moet? Dan kun je kiezen voor een haakse stekker of platte stekker. Een platte stekker is erg handig als je bijvoorbeeld net achter de bank dat ene stopcontact wilt gebruiken. Een contrastekker is eigenlijk het tegenovergestelde van een normale stekker en is dus geschikt om een stroompunt ergens anders te creëren.

Stekkers over de wereld

In Nederland gebruiken we al een tijdje de stekker zoals we 'm nu kennen, maar in het buitenland is dat niet altijd het geval. De Engelse stekker ziet er namelijk heel anders uit, maar ook de Italiaanse stekker, Amerikaanse stekker en Australische stekker hebben een ander uiterlijk en zijn te vinden op deze pagina.

Geaarde stekkers en stekkers zonder aarde

Stekkers zijn er zowel mét als zonder randaarde, dat is een extra veiligheid voor het geval er kortsluiting ontstaat. Een stekker met randaarde dien je aan te sluiten met een 3-polig snoer, dat is een snoer met aardedraad. Klassieke stekkers zonder randaarde passen niet in stopcontacten met aarde, je kunt dan een andere stekker monteren. Heb je stekkers teveel maar stopcontacten te weinig? Gebruik dan een verdeelstekker, makkelijk! Zo haal je binnen een handomdraai extra stopcontacten in huis, ideaal voor het aansluiten van bijvoorbeeld meerdere lampjes.

Toon meer