Snoerboer en haar ontwerpers

SNOERBOER & DESIGNERS
LANTERN, DE MULTIFUNCTIONELE DESIGNLAMP VAN HOP DESIGN


De designlamp Lantern wint een Make me! award tijdens het Lodz Design Festival 2015 en deze maand is de lamp benoemd tot het “Product van de Maand” door ICON Magazine - een greep uit de successen op naam van de Poolse ontwerpstudio HOP Design.

HOP Design wordt gevormd door het design duo Konrad Hulak en Kinga Chmielarz en huisvest zich in de opkomende en tweede Poolse stad Krakow. Met hun studio richt het duo zich op kwalitatieve hoogwaardigheid, Pools design en louter lokale productie met natuurlijke materialen. Met het motto “material matters” vinden zij een uitdaging in het combineren van de kracht van modern minimalistische ontwerp en de vernuftige handvaardigheid van vroeger.

Dat krijgt duidelijk uiting in hun voorloper, de Lantern, die is geboren uit een contemporain idee van de olielamp. De olielamp is een product dat onze overgrootouders dagelijks en op diverse manieren gebruikten én dat decennia lang meegaat. Hulak en Chmielarz realiseren een stilistisch sterk en tijdloos ontwerp door de mix van moderne technologieën en stevige materialen. Met het koude metaal op het warme berkenhout krijgt de look and feel van de olielamp een opfrisser, de warmkleurige lichtbron neemt het sfeerelement voor haar rekening en de afwerking met messing details zet de puntjes op de i.

Met duurzaamheid en comfort hoog in het vaandel wordt elk product dus uitgedacht en ontworpen zodat deze altijd aan de wensen en behoeften van de klant kan voldoen. Lantern is daarvoor exemplarisch: de lamp is vervaardigd uit degelijke materialen en zal, in tegenstelling tot menig product tegenwoordig, de eigenaar jarenlang plezier bieden. Daarnaast is de lamp multifunctioneel en kan worden gebruikt als tafellamp, vloerlamp, hanglamp en, met een beetje creativiteit, zelfs als wandlamp. Het stalen frame om de houten kap kan gebruikt worden als handvat waarmee je Lantern kan plaatsen waar jij maar wilt. Lantern geeft een modern gevoel van vroeger.

HOP Design lantern

snoerboer lantern

HOP Design