Oude lichtbronnen inleveren

Oude apparaten of lichtbronnen inleveren?
Bij een Wecycle inleverpunt kun je eenvoudig en kosteloos je oude elektrische apparaten of lichtbronnen inleveren.

Wecycle is in het leven geroepen om zoveel mogelijk e-waste te recyclen. En daar gebeurd een hoop goeds mee. Wist je bijvoorbeeld dat gemiddeld 83% van het afvalmateriaal wordt verwerkt tot nieuwe grondstoffen? Daarnaast wordt 14% van het ingeleverde materiaal gebruikt voor het opwekken van energie. Lever dus zo veel mogelijk van je oude apparaten en lichtbronnen in bij een Wecycle-inleverpunt. Zo draag je een steentje bij aan het milieu!

Meer lezen over de verwerking van ingeleverde apparaten en lichtbronnen? Kijk eens op wecycle.nl

Wecycle bij jou in de buurt
Spaarlampen en ledlampen kan je kwijt bij elke supermarkt en bouwmarkt in jouw gemeente. Halogeenlampen en gloeilampen kunnen bij het restafval.
Iedere gemeente in Nederland heeft één en vaak meerdere inleverpunten. Denk aan de milieustraat, de stort, het ecostation of het grofvuil. Er is dus altijd wel een inleverpunt bij jou in de buurt.

Wil je weten welk Wecycle punt er bij jou in de buurt te vinden is, klik hier.

Liever je oude apparaten of lichtbronnen inleveren bij Snoerboer?
Je kan je oude lichtbronnen ook kwijt via Snoerboer. Dit kan bij Wattnou Rotterdam, onze hoofdverkooppunt. In de showroom aan de Nieuwe Binnenweg 190 (Rotterdam) staan inleverbakken.

Via een GLS verzendpunt kan je je lichtbronnen of oude apparaat ook naar ons opsturen. Vraag hiervoor eerst een verzendetiket aan bij onze klantenservice. Zij kunnen je uitleggen hoe het werkt. Alleen met een door ons gegenereerd etiket kunnen wij de zending in ontvangst nemen.

Hoe werkt het?

  1. Neem contact op met onze klantenservice om je verzendetiket aan te vragen
  2. Print het verzendetiket uit
  3. Pak het product dat je terug wilt sturen goed in, zodat deze tegen een stootje kan en heel bij ons aan komt. Gebruik bij voorkeur een stevige doos. Plak het verzendetiket erop.
  4. Zorg dat je retourzending voorzien is van het bestelnummer van je nieuwe Snoerboer-bestelling. Zet dit op de bovenkant van de doos of op het retouretiket.
  5. Ga naar een GLS pakketshop om je product op te sturen.

Spelregels

-      De retourregeling geldt alleen voor apparaten met een stekker of batterij en voor besparende lichtbronnen (led, tl, spaarlampen). Gloeilampen en kooldraadlampen
       kunnen niet worden teruggezonden.
-      Het product is schoon en losse onderdelen zijn goed vastgezet of verpakt, zodat eventuele schade bij vervoer voorkomen wordt
-      De regel is nieuw voor oud. Bestel je bijvoorbeeld een nieuwe lichtbron, dan kun je een oude lichtbron terugsturen.
-      De regeling geldt alleen voor adressen binnen Nederland