Prikkabel onderdelen

Prikkabel onderdelen nodig om zelf je prikkabel te maken? Je vindt ze hieronder. Ideaal wanneer je een prikkabel op maat wilt. Aan de slag! 

Kant-en-klare prikkabelStappenplan zelf prikkabel maken

Prikkabel onderdelen nodig om zelf je prikkabel te maken? Je vindt ze hieronder. Ideaal wanneer je een prikkabel op maat wilt. Aan de slag!  Kant-en-klare prikkabel |  Stappenplan... meer lezen »
Venster sluiten

Prikkabel onderdelen nodig om zelf je prikkabel te maken? Je vindt ze hieronder. Ideaal wanneer je een prikkabel op maat wilt. Aan de slag! 

Kant-en-klare prikkabelStappenplan zelf prikkabel maken

Prikkabel onderdelen

Prikkabel onderdelen heb je nodig om je eigen prikkabel te maken. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel meter prikkabel en hoeveel prikfittingen je bestelt. Ideaal wanneer je je prikkabel op maat wilt maken. Door de platte, rechthoekige vorm is het eenvoudig de prikfitting aan te sluiten. Het grote voordeel van het ‘inprikken’ van een prikfitting is dat je de kabel niet zelf hoeft te strippen om een fitting te bevestigen. Zorg er wel voor dat je de fitting er pas in prikt als je weet waar hij op het snoer moet zitten. Eenmaal 'geprikt' kun je de fitting niet meer verplaatsen. Je mag zelf bepalen waar je de prikfittingen wilt hebben en hoever deze uit elkaar staan. Zo creëer je snel en eenvoudig een eigen prikkabel. Hulp hierbij nodig? Bekijk dan onze pagina zo maak je zelf een prikkabel, zo kun je alles stap voor stap monteren.

Alle prikkabel onderdelen

Naast de prikkabel zelf en de prikfittingen zijn er andere onderdelen waarmee je jouw perfecte prikkabel maakt. Zo vind je hier onder andere een losse contrastekker, waterdichte stekker, een rubberen ring voor het waterdicht maken van je prikfitting en een eindstuk en eindhaak. Bekijk deze pagina als je toch liever een complete prikkabel wil. 

Losse prikkabel onderdelen om zelf je prikkabel te maken

Als je al je prikkabel onderdelen hebt verzameld zorg er dan ook voor dat je denkt aan de lampjes die erin moeten! Dit kunnen zowel gloeilampjes als ledlampjes zijn, gekleurd of gewoon met warm wit licht. Omdat de prikfittingen een E27 fittingmaat hebben moet je op zoek gaan naar E27 lichtbronnen die erin passen. 

Toon meer