LED lampen E27

Zoek je een lamp met standaard fitting (E27) die ook nog eens energiezuinig is? Kies dan voor een E27-ledlamp. Kies bijvoorbeeld een E27-ledlichtbron uit de Snoerboer collectie of een van de vele Calex lampen.

Zoek je een lamp met standaard fitting (E27) die ook nog eens energiezuinig is? Kies dan voor een E27-ledlamp. Kies bijvoorbeeld een E27-ledlichtbron uit de Snoerboer collectie of een van de vele... meer lezen »
Venster sluiten

Zoek je een lamp met standaard fitting (E27) die ook nog eens energiezuinig is? Kies dan voor een E27-ledlamp. Kies bijvoorbeeld een E27-ledlichtbron uit de Snoerboer collectie of een van de vele Calex lampen.

E27 lampen

Van de lichtbronnen met een E27-fitting wordt vaak gezegd dat ze een normale fitting hebben. Dit betekent niet dat een lamp met een E14-fitting bijvoorbeeld niet normaal is! Hier wordt mee bedoeld dat de meeste lichtbronnen een E27 lamphouder hebben. Een lichtbron met E27-fitting past dus perfect in een lamp die ook een E27-fitting heeft. De E staat voor Edison-schroefdraad, die ontwikkeld is door Thomas Edison, en de twee cijfers staan voor de diameter in millimeters. Zo kan je dus ook makkelijk opmeten welke fittingsgrootte je nodig hebt!

Dimbare E27 lichtbron

Het aantal lichtbronnen die dimbaar zijn wordt met de dag groter. Bij het bestellen van een lichtbron moet je wel goed kijken of dat product wel dimbaar is. Meestal wordt er op de website aangegeven of de lichtbronnen dimbaar zijn of zie je het op de verpakking staan. Hou er wel rekening mee dat je een speciale dimmer voor LED nodig hebt. Anders krijg je waarschijnlijk zo’n spookachtige, knipperende slaapkamerlamp!

E27 ledlamp

De ledlamp is nu al jaren de voordeligste lichtbron voor in je huis. Je ziet bij ledlamp de gele staafjes die elektriciteit omzetten in licht. Een ledlamp heeft meerdere voordelen. Deze lichtbronnen zijn duurzaam en gaan gemiddeld 15.000 branduren mee. Hiernaast verbruikt de lamp ook weinig energie, heeft een minimale warmteafgifte én is dimbaar. Een ledlamp is dus niet alleen qua uiterlijk veel mooier geworden, deze lichtbron is ook nog eens een stuk zuiniger.

Toon meer