Inspiratie

Maak je eigen lamp met Snoerboer - Inspiratie

Snoerboer Inspiratiepagina

Weet je nog niet helemaal zeker hoe jouw lamp eruit moet komen te zien en welke onderdelen je precies nodig hebt? Dan zit je hier goed. Op deze pagina doe je inspiratie op voor het zelf maken van een lamp.

  1. Wandlamp met haak of steun
  2. Hanglamp
  3. Hanglamp met meerdere snoeren
  4. Hanglamp met kap of kooi
  5. Staande- of tafellamp

Wandlampje maken - Snoerboer Wandlampje maken - Snoerboer

Wandlamp met haak of steun

Handig voor naast het bed of gewoon leuk als decoratief object: een wandlamp met haak of plankensteun. Je hebt daarvoor de volgende onderdelen nodig:

Het ligt een beetje aan hoe hoog je je lampje op wilt hangen, maar in de meeste gevallen heb je voor een dergelijke wandlamp 2 à 3 meter snoer nodig. Naast het bed kan het prettig zijn om een lichtbron te kiezen die dimbaar is. Vergeet dan niet er een stekker- of snoerdimmer bij te bestellen. Ook kan je kiezen voor een lichtbron die (deels) gecoat is, zoals een kopspiegellamp. Daarmee voorkom je dat het licht te fel schijnt of je verblindt. Voor extra gemak bestel je er een schakelaar bij, zodat je je lampje gemakkelijk in- en uit kan schakelen.

De prijs? Voor een dergelijk wandlampje moet je bij een eenvoudige versie denken aan zo’n €35,-. Een wat luxere versie kan wat duurder uitvallen. Maak het zo uitgebreid als jij wilt, jij bent de designer!


Hanglamp

Het maken van een hangende plafondlamp of pendellamp is met onze producten een fluitje van een cent. Hieronder zie je welke onderdelen je op je boodschappenlijst moet zetten. Uiteraard staat het je vrij om te kiezen voor een andere fitting, lichtbron of een andere kleur strijkijzersnoer; het is immers jouw eigen lamp!

De hoeveelheid kabel die je nodig hebt hangt af van de hoogte van je plafond en de toepassing van jouw zelfgemaakte lamp. Een plafondlamp boven de eettafel hangt waarschijnlijk op een andere hoogte dan een lamp in de slaapkamer. Doorgaans heb je aan twee meter snoer genoeg. Maar - meten is weten. Het snoer dat je overhoudt kan je in veel gevallen oprollen en wegwerken in je plafondkap. Wellicht komt het later nog van pas!

De prijs van een dergelijke plafondlamp inclusief led lichtbron ligt rond de €40,-.

Hanglamp maken - Snoerboer

Hanglamp met meerdere snoeren

Een hanglamp met meerdere snoeren is een échte eyecatcher in je interieur. Zeer geschikte plekken voor een meervoudige hanglamp zijn boven de eettafel, in de hal of entree of boven de trap. Je kan kiezen voor een lampenbundel, een balk, een steigerbuisconstructie of de lampen over je plafond verdelen met kabelhouders; de mogelijkheden zijn eindeloos! Varieer met lichtbronnen in verschillende groottes en vormen voor een extra speels effect. Je hebt in ieder geval de volgende onderdelen nodig:

Voor een drievoudige hanglamp met snoeren van 1,5m inclusief dimbare led lichtbronnen, plafondkap en kabelhouders ben je zo’n €100,- kwijt. Wil je meer weten over het maken en monteren van een hanglamp met meerdere snoeren? Bekijk dan dit blogartikel.

Snoerboer - meervoudige hanglamp

Snoerboer - meervoudige hanglamp

Snoerboer - meervoudige hanglamp

Snoerboer - meervoudige hanglamp


Snoerboer - hanglamp met kap of kooi

Hanglamp met kap of kooi

Voor deze lamp kan je hetzelfde productlijstje gebruiken als bij de hanglamp het geval is. Het voornaamste verschil zit ‘m in de fitting. Als je gebruik wil maken van een lampenkapje of decoratieve kooi moet je deze natuurlijk ook aan je lamp kunnen bevestigen. Gebruik in dat geval een fitting met buitendraad in combinatie met 1 of 2 ringen. Daar kan je je kap op laten steunen of mee vastklemmen zodat hij goed op z'n plek blijft zitten.

Fittingen met buitendraad zijn er in verschillende soorten en kleuren. Hier vind je een overzicht van de verschillende varianten binnen ons assortiment. Liever wat industriëler? Dan is onze RAW-fitting van de foto hiernaast misschien wel wat voor jou! Voor bijpassende fittingringen kan je hier terecht. Een tip van de Snoerboeren: let goed op of jouw fitting en ring een match zijn qua schroefmaat. Twijfel je? Neem dan contact met ons op. Enne; onze collectie lampenkappen vind je via deze link.

Net als bij de eenvoudige hanglamp van hierboven moet je qua prijs denken aan zo'n €35,-. Afhankelijk van jouw lampenkap of accessoire kan de prijs iets hoger uitvallen.


Staande of tafellamp

Natuurlijk kan je bij ons ook een staande lamp of tafellamp samenstellen. Afhankelijk van jouw verlichtingswens heb je daarvoor de volgende onderdelen nodig:

Het maken van een tafellamp of staande lamp gaat iets anders in z’n werk dan bij een hanglamp het geval is. Je hebt immers ook een onderdeel nodig wat de lamp overeind houdt. Natuurlijk kan Snoerboer je daarin voorzien. Zo leent de lampenstandaard van Raumgestalt zich uitstekend als basis en kan je met de tripods van Umage ook prima uit de voeten. Een ander handig onderdeel is een hol draadeind. Door met koppelstukken te werken kan je zelfs draadeindjes met elkaar verbinden om zo je eigen lampenstandaard te maken. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor vervangende onderdelen voor een bestaande lamp. Wil je bijvoorbeeld jouw oude lamp van een nieuwe stekker of een tof snoer voorzien? Dan zit je bij Snoerboer helemaal goed!

Snoerboer - tafel of staande lamp makenSnoerboer - tafel of staande lamp maken