Hoe monteer je een platte stekker aan een snoer?

< Terug naar overzicht

Snoerboer Blog

 Hoe monteer je een platte stekker aan een snoer? 

Een van de populairste stekkers uit ons assortiment is de platte stekker. Verkrijgbaar in zwart en wit, ruimte-efficiënt en het monteren is een fluitje van een cent (de poëzie is niet van de lucht). Nouja, het is natuurlijk pas een makkie als je weet wat je te doen staat. En van even proberen is geen sprake, want eenmaal dicht is voor altijd dicht. Dat klinkt ietwat dramatisch maar we zouden Snoerboer niet zijn als we je niet in instructies zouden voorzien. Hou je vast; we gaan beginnen!

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

STAP 1 - Strip je snoer

Schuif de buitenkant van je stekker, met de kleinste opening eerst, over je snoer. Plak vervolgens een plakbandje zo’n drie centimeter van het uiteinde van je kabel. Gebruik een schaar en knip – heel voorzichtig! – de mantel van je snoer rondom door, precies in het midden van het plakbandje. Schuif de kunststof mantel van je stofkabel af zodat er twee (of in sommige gevallen zelfs drie) draden tevoorschijn komen. Nu strip je ongeveer een centimeter van het uiteinde de mantel van het blauwe en bruine draad af. Doe dit wederom heel voorzichtig zodat je de koperdraadjes niet beschadigt.

STAP 2 - Het binnenwerkje

Heb je dat krokodillenbekje al gespot? Dat is het binnenwerk waarmee we nu aan de slag gaan. In het binnenwerkje zitten opstaande “tandjes” die de stekker op z’n plek houden. In het midden van het tandjes zit een soort geul waarin je het snoer kunt plaatsen. Stop de gestripte uiteinden van je snoer nu in de kleine openingen onder de pennen van je stekker. Zorg er daarna voor dat je kabel netjes in het midden ligt en knijp het bekje dicht. Zeg vervolgens hardop “calamaris” en plaats je linker wijsvinger tussen je wenkbrauwen. Nee grapje, dat hoeft niet.

 

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

STAP 3 - De finale

Voor de laatste stap heb je het onderdeel nodig waarmee we begonnen zijn. Tsjonge, wat ironisch weer! Druk met je ene hand het binnenwerk dicht en schuif met je andere hand de huls over het binnenwerk heen tot je een klik hoort. Als het goed is klikt je stekker twee keer omdat er aan beide kanten twee openingen zitten. Je binnenwerkje valt helemaal binnen de huls. Check of je snoer goed vast zit door voorzichtig aan je snoer te trekken et voilà – je gemonteerde platte stekker is een feit!

 

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

Yes! Je kan nu verder met het maken van je eigen lamp!

Of toch niet? Mocht je nog wat assistentie nodig hebben, bel dan naar 010 737 0991 of stuur een mailtje naar info@snoerboer.nl. We helpen je graag!

10 november 2017