Hoe monteer ik een Lightswing?

< Terug naar overzicht

Hoe monteer ik een Lightswing?

 Hoe monteer ik een Lightswing? 

Wie thuis weleens wordt overvallen door “veranderdrift” heeft het vast gemerkt; hanglampen laten zich niet zo gemakkelijk verplaatsen. Of wanneer je het meubilair verschuift voor een feestje en je armatuur ineens pal boven het hoofd van de tafel hangt. Niet erg als je gast in kwestie graag in de spotlights staat – maar praktisch is anders. De Lightswing biedt uitkomst. Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat je je reeds gemonteerde lamp gemakkelijk kunt verplaatsen. Wel 80cm in beide richtingen en 360 graden rond. Geschikt voor één of twee lampen. Hoe je ‘m monteert? Nou, zo:

Kies je Lightswing

De Lightswing komt in een enkele (single) of dubbele (twin) variant en is verkrijgbaar in wel zeven (!) kleuren. Of je nu gaat voor modern zwart, strak wit of statig messing; er is voor ieder interieur een passende Lightswing. Heb je je keuze gemaakt? Dan gaan we aan de slag!

Stap één - We beginnen!

In dit voorbeeld gaan we uit van een zwarte Lightswing Single. Bij het uitpakken ervan tref je aan:

  • de swing zelf (aanschouw de magie!)
  • een steeksleutel
  • een sjabloon voor de te boren gaatjes
  • het afdekplaatje voor de swing

First things first: bepaal op welk lichtpunt jij je Lightswing wil monteren en hou je sjabloon in de aanslag. Vergeet niet de spanning van dit punt af te halen voordat je aan het werk gaat! Als je vervolgens de punten op het plafond hebt aangeduid, kan je starten met het maken van gaten met een (klop)boor. Let op; schroeven en pluggen worden niet meegeleverd met de Lightswing. Kies een schroef met platte kop voor het mooiste resultaat. Zorg ervoor dat je plugmaat overeenkomt met het opzetstuk van de (klop)boor en ga aan de gang. Plaats de pluggen in de geboorde gaatjes en leun even tevreden achterover; de eerste stappen zijn gezet!

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

Stap twee – Het begint erop te lijken

In de Lightswing zelf zie je een “contactblokje” waarop je het snoer van jouw lamp aansluit. Daarnaast tref je een stukje snoer met kroonsteen aan wat je aan het lichtpunt vastmaakt. Start met het losschuiven van het contactblokje. Hier kan je alvast jouw lamp of lampen op aansluiten. Hierna bevestig je het kroonsteentje van de Lightswing aan het lichtpunt. Het allerfijnst is als iemand je hiermee kan helpen om de swing vast te houden tijdens het aansluiten aan het lichtpunt – in je eentje is het een lastige klus. Als de Lightswing verbonden is het met het lichtpunt kan je het geheel vastzetten met schroeven. Een accutol kan uitkomst bieden maar met een schroevendraaier is dit prima te doen. Draai de schroeven goed aan. Hoe vlakker de schroef, hoe netter het afdekplaatje straks aansluit en hoe mooier het eindresultaat!

Stap drie – Een makkie!

Plaats het contactblokje waarop je jouw hanglamp hebt aangesloten terug in de rails van de Lightswing. Klik het onderdeel op z’n plek – de connectie tussen lamp en lichtpunt is gemaakt!

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

Stap vier – We zijn er bijna!

Neem het afdekplaatje uit de verpakking. Dit plaatje bestaat uit twee helften die je over het bevestigingspunt van de swing heen schuift. Dit kan een beetje priegelen zijn, erg veel ruimte is er niet. Klik de onderdelen in elkaar en test of je de rails van de Lightswing soepel over de kap heen kan bewegen. Gaat dit geheel wat stroef? Check of je schroeven goed aangedraaid zijn en of de twee helften van de afdekplaat goed in elkaar geklikt zitten. Check? Yes! Zet spanning op je lichtpunt en geniet van jouw mobiele hanglamp. Het feest kan beginnen!

Snoerboer BlogSnoerboer Blog

Dat was 'm alweer! Heb je vragen of kom je er tóch niet helemaal uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Alle uitvoeringen van de Lightswing kan je hier vinden. Wil je meer weten over het product en de werking ervan? Neem dan een kijkje op de website achter Lightswing.

19 juni 2018