E27 fittingen

De E27-fitting wordt vaak gezien als de ‘grote’ of ‘gewone’ fitting, waardoor er heel veel keus is. Of je nu op zoek bent naar een porseleinen fitting, zwarte fitting of een E27-fitting met snoer – er is voor iedereen een passende E27-fitting!

De E27-fitting wordt vaak gezien als de ‘grote’ of ‘gewone’ fitting, waardoor er heel veel keus is. Of je nu op zoek bent naar een porseleinen fitting, zwarte fitting of een E27-fitting met snoer... meer lezen »
Venster sluiten

De E27-fitting wordt vaak gezien als de ‘grote’ of ‘gewone’ fitting, waardoor er heel veel keus is. Of je nu op zoek bent naar een porseleinen fitting, zwarte fitting of een E27-fitting met snoer – er is voor iedereen een passende E27-fitting!

E27-fitting

De E27-fitting is de fittingmaat die het meest voorkomt en wordt daarom ook vaak een ‘normale’ fitting genoemd. Een lampfitting E27, ook wel een lamphouder, wordt gebruikt om je lichtbron in te schroeven of te plaatsen. Hanglampen, vloerlampen en tafellampen hebben vaak een E27-fitting, terwijl buitenlampen vaak een kleinere, E14-fitting, hebben.

E27-fitting gebruiken

Om te zorgen dat je lampfitting E27 veilig aan je snoer vastzit gebruik je een trekontlaster. Bestel deze er daarom altijd bij als je een fitting koopt! Je voorkomt hiermee dat het gewicht van de lamp alleen maar hangt aan de koperdraadjes in het snoer. Je draait de trekontlaster in de bovenzijde van de fitting en aan het snoer. Wij hebben veel verschillende trekontlasters, waarvan er vast een past bij jouw E27-fitting! Ook kan je klemnippels gebruiken om je lamp veilig te monteren. De klemnippel ziet er anders uit, maar gebruik je precies hetzelfde. Zit je fitting vast? Gooi 'm niet weg! Bekijk eerst onze instructievideo 'zo krijg jij je fitting weer open'.  

Verschillende soorten E27-fittingen

Wij hebben klassieke zwarte fittingen, maar er is nog veel meer waar je uit kunt kiezen. We hebben ook een fitting met schakelaar, bijvoorbeeld een fitting met een drukschakelaar erop of een fitting met trekschakelaar. Wil je een lampenkap aan je fitting bevestigen? Dan heb je een fitting met buitendraad nodig! Hier kan je een ring omheen doen en daar steunt de lampenkap weer op. Een fitting met buitendraad kun je natuurlijk ook zonder lampenkap gebruiken, dan krijgt je lamp een stoerder uiterlijk. Daarnaast vind je hier ook fittingen in verschillende materialen, bijvoorbeeld porseleinen fittingen en messing fittingen. Heb je een fitting E27 en wil je je lamp een nieuw uiterlijk geven? Dan zijn er ook nog hele leuke fittinghulzen! Van roze facet tot geborsteld koper – er is genoeg keus voor de E27 lamphouder.

Toon meer