Fittingen

Onze fittingen - ofwel lamphouders - zijn al mooi van zichzelf en daarom bijzonder geschikt voor het maken van je eigen lamp. Van porseleinen fittingen tot messing fittingen en van gekleurde fittingen tot kunststof fittingen: je vindt het hieronder. 

Onze fittingen - ofwel lamphouders - zijn al mooi van zichzelf en daarom bijzonder geschikt voor het maken van je eigen lamp. Van porseleinen fittingen tot messing fittingen en van gekleurde... meer lezen »
Venster sluiten

Onze fittingen - ofwel lamphouders - zijn al mooi van zichzelf en daarom bijzonder geschikt voor het maken van je eigen lamp. Van porseleinen fittingen tot messing fittingen en van gekleurde fittingen tot kunststof fittingen: je vindt het hieronder. 

Fittingen

Fittingen of lamphouders heb je nodig om je lichtbron in te plaatsen. Ben je bezig met een DIY lamp? We leggen je graag zo duidelijk mogelijk uit hoe je te werk kunt gaan! Lamp fittingen komen in allerlei maten. De meest gebruikelijke fitting is de E27-fitting, ook wel gewone fitting genoemd. De E14-fitting is smaller en wordt doorgaans ook wel een kleine fitting genoemd. Heeft je lichtbron een grote fitting, dan heb je grote kans dat je te maken hebt met een E40-fitting. Ook handig om te weten: deze fittingen ontlenen hun namen aan de diameter (in mm) van de schroefdraad van je lichtbron. Ook in materiaal heb je veel keuze bij Snoerboer. Van porseleinen fittingen tot messing fittingen en van houten fittingen tot kunststof fittingen: je vindt het hieronder. Wist je dat er ook gekleurde fittingen zijn?

Fitting lamp passend maken

Past je lichtbron niet in de fitting van je lamp? Dan kun je in plaats van een nieuwe lichtbron een verloopfitting kopen. Met een verloopfitting maak je je lichtbron passend voor de lamp waar hij in gaat. Op deze manier is er altijd een fitting voor je lamp. Heb je bijvoorbeeld een lamp met E27-fitting en wil je hier je E14-lichtbron in kunnen schroeven? Dan heb je een verloopfitting E27 - E14 nodig. Je plaatst je E14-lichtbron in de verloopfitting en die draai je vervolgens in je E27-lamp. Zo bestaan er ook E27 - E40 verloopfittingen, E14 - E27 verloopfittingen en andere variaties. Easy does it. 

Fitting verfraaien

Als je je lamp op een eenvoudige wijze wil opleuken, dan hebben we ook fittinghulzen voor je. Deze schuif je over je fitting heen en je lamp is weer als nieuw. De fittinghulzen vind je in verschillende kleuren en materialen zodat je er altijd eentje vindt die bij je interieur past.

Begint het je nu te duizelen of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je eigen lamp? Of wil je je fitting openmaken? Geen zorgen, met onze klushulp kom je er wel. Bekijk onze instructievideo's voor het maken van een lamp.

Toon meer