Snoerboer's tips: gouden tips en de beste trucs

2 MEI 2019 / Dyanti

Zo verfraai je je bureau met de Snoerboer Computerkabel

Lelijke kabels? Snoerboer niet gezien. Mooie lampen vragen om een mooie afwerking. Daar weten wij alles van. Inmiddels telt onze collectie al 175 snoeren, maar rest er nog één de kop opstekend snoerprobleem. Wat dat probleem is? Nieuw kantoor, lekkere koffie, blije koppies, hippe lampen met nog hippere snoeren.. á-lles klopt, zo lijkt het tenminste. Totdat je die afgrijselijke wirwar aan kabels achter je beeldscherm en onder je bureau ziet. Dat kan écht niet. We laten je gauw zien hoe het ook kan.

Lees verder >

20 MAART 2019 / Dyanti

Wat is CRI?

Daar sta je dan met je hippe, nieuwe trui. In de winkel stond 'ie waanzinnig, eenmaal thuis lijk je er een zombie in. Hetzelfde gebeurde met die lippenstift die al 6 maanden ongebruikt in je nachtkastje ligt. Of de keukenwand die nu pindakaasbruin is in plaats van grijsgroen. We hebben één geruststelling voor je: het ligt niet aan jou, echt niet. Het ligt aan de CRI van de lamp. Je denkt vast, de watte? Lees gauw verder en leer binnen 3 minuten wat CRI is.

Lees verder >

5 opties voor dimmen zonder klussen | Snoerboer blog

19 december 2018 / Kelly

5 opties voor dimmen zonder klussen

Kerst staat voor de deur! Een kerstboom in vol ornaat, knisperend haardvuur, gezellig samenzijn met vrienden en familie aan een mooi gedekte tafel met gedimd licht – het hoort er allemaal bij. Maar wat als je huidige verlichting niet helemaal past bij de sfeer de je met Kerst uit wil stralen? En je tijd, middelen noch zin hebt om aan het klussen te gaan? In deze blog “5 opties voor dimmen zonder klussen” lees je hoe je dan te werk gaat.

Lees verder >

14 december 2018 / Dyanti

Waarom je eigenlijk gister al voor led had moeten kiezen

Dubbel he? Wanneer een verlichtingszaak met al zijn gloeilampen, kooldraadlampen en halogeenlampen toch oppert om voor ledverlichting te kiezen. We begrijpen de verwarring. Maar ons moet iets van het hart. Waarom kiest niet iedereen anno 2018 voor ledverlichting? Wij willen niets anders meer. Lees waarom led het overwegen waard is – en dat is niet alleen om zijn duurzame karakter.

Lees verder >

De 4 mooiste looks voor dit lichtseizoen | Snoerboer blog

3 SEPTEMBER 2018 / Dyanti

De 4 mooiste looks voor dit lichtseizoen

Je ontkomt er niet aan: de dagen worden korter, de avonden langer. Het is dus hoog tijd om de zomer mee naar binnen te nemen; het lekker zwoel te maken thuis; Zie je het al voor je? Ontdek de 4 mooiste looks gebaseerd op de trends voor het komende lichtseizoen en maak je thuis knus.

Lees verder >

Wat is een trekontlaster? | Snoerboer blog

10 AUGUSTUS 2018 / Kelly

Wat is een trekontlaster?

Als je weleens een lampje hebt samengesteld of gedemonteerd ben je ‘m ongetwijfeld tegengekomen: de trekontlaster. Vraag je je nou al een tijdje af wat dit onderdeel precies is, wat het doet en waarom het onmisbaar is? Dan is dit verplichte kost. In dit blog geven we je antwoord op de vraag: wat is een trekontlaster?

Lees verder >

In 5 stappen je eigen prikkabel | Snoerboer blog

18 JULI 2018 / Dyanti

In 5 stappen je eigen prikkabel

Nu de zomer is begonnen zie je 'm steeds vaker hangen: de prikkabel! Ook wel party lights of feestverlichting genoemd. Je kunt er niet omheen. Wil of heb je zelf ook zo'n vrolijke prikkabel voor buiten - of binnen; moet ook kunnen, vinden wij - en denk je stiekem dat monteren een gedoe is? Laat ons je bij de hand nemen. Wedden dat je er binnen 5 minuten anders over denkt? ;) Aan de slag!

Lees verder >

25 JUNI 2018 / Irene

De 3 grote verschillen tussen ledlampen, spaarlampen, halogeenlampen en gloeilampen

Je hebt zó veel lichtbronnen waaruit je tegenwoordig kan kiezen, maar wat is nou het grote verschil tussen al die soorten? Het verschil tussen energieverbruik, warmteafgifte en lichttechniek zie je namelijk niet (altijd) in één oogopslag. Daarom leggen wij je in deze blog de drie grote verschillen uit tussen ledlampen, spaarlampen, halogeenlampen en gloeilampen.

Lees verder >

18 JUNI 2018 / Kelly

Hoe monteer ik een Lightswing?

Wie thuis weleens wordt overvallen door “veranderdrift” heeft het vast gemerkt; hanglampen laten zich niet zo gemakkelijk verplaatsen. Of wanneer je het meubilair verschuift voor een feestje en je armatuur ineens pal boven het hoofd van de tafel hangt. Niet erg als je gast in kwestie graag in de spotlights staat – maar praktisch is anders. De Lightswing biedt uitkomst. Hoe?

Lees verder >

15 JUNI 2018 / Kelly en Dyanti

Welke lichtkleur heb ik nodig?

Zie je door de lichtkleuren het bos niet meer? Daar kunnen wij ons wel iets bij voorstellen. Daarom krijg je in deze blog een minicursus lichtkleuren slash kleurtemperaturen slash Kelvin. Vanaf nu kies je altijd de juiste lichtbron voor de juiste toepassing!

Lees verder >

31 JANUARI 2018 / Kelly

Aarden, wat is dat nu precies?

Bij verlichting krijg je er dikwijls mee te maken; een aardedraad! Vooral als je in een gerenoveerd of nieuwbouwhuis woont laat deze groen/gele kabel zich graag zien. Maar wat is de functie nu precies van een aardedraad? In deze blog vertellen...

Lees verder >

06 DECEMBER 2017 / Kelly

Zo maak je de Snoerboer kerstlamp!

Is jouw huis al helemaal klaar voor de feestdagen? Zo niet; niet getreurd! Wij helpen je graag een handje om je woning feestdagen-proof te krijgen. Bijvoorbeeld met een zelfgemaakte Snoerboer-lamp...

Lees verder >

10 NOVEMBER 2017 / Kelly

Hoe monteer je een platte stekker aan een snoer?

Een van de populairste stekkers uit ons assortiment is de platte stekker. Verkrijgbaar in zwart en wit, ruimte-efficiënt en het monteren is een fluitje van een cent (de poëzie is niet van de lucht). Nouja, het is natuurlijk pas een makkie als je weet wat je te doen staat...

Lees verder >

03 OKTOBER 2017 / Kelly

Verlichtingtrends najaar 2017

Het is je vast niet ontgaan, de herfst heeft zijn intrede gedaan. Zachtjes aan vallen de eerste bladeren van de bomen, mistige ochtenden zijn eerder regelmaat dan uitzondering en het is nog maar een kwestie van tijd voordat je struikelt over de pompoenen. Levensgevaarlijk dus, buiten. Speel daarom op safe en maak het binnen extra...

Lees verder >

12 SEPTEMBER 2017 / Kelly

Hoe krijg ik mijn fitting open?

Ineens weet je het zeker, je gaat aan de slag met het maken van je eigen lamp. Zorgvuldig heb je alle onderdelen bij elkaar gezocht, waaronder die ene gave fitting. Nadat de postbode je pakketje heeft bezorgd of nadat je zelf je trofeeën naar huis hebt weten te slepen, ga je meteen aan de slag. Je bestudeert je fitting van dichtbij en laat ‘m door je handen gaan. Voordat je het doorhebt hoor je “klik” - de fitting zit zo vast als een kraal in een kinderneusje. Een onheilspellend gevoel...

Lees verder >

1 SEPTEMBER 2017 / Kelly

Meerdere lampen aansluiten op één lichtpunt? Zo doe je dat

We snappen het helemaal: zo'n tros met lampen is écht heel gaaf en ze passen echt overal in je huis. Maar... hoe sluit je meerdere lampen aan op één lichtpunt? Het is makkelijker dan je denkt. Echt. Wij hebben namelijk een ingenieus...

Lees verder >